Säännöt

Yleistä

Pelimuoto on 8 v 8 ja peliaika 1 x 25 min. Lauantaina jokainen joukkue pelaa alkusarjan pelit, joiden perusteella pelataan sunnuntaina sijoitusottelut. Joukkueiden keskinäinen järjestys määräytyy seuraavasti:

  • Pisteet
  • Maaliero (tasapisteissä ratkaisee keskinäisten otteluiden maaliero ja sen jälkeen kaikkien otteluiden maaliero)
  • Tehdyt maalit
  • Arpa

Jatkopeleissä ottelujen päätyttyä tasatulokseen suoritetaan rangaistuslaukaisukisa kolmella laukojalla. Jos tilanne on kolmen laukojan jälkeen edelleen tasan, jatketaan rangaistuslaukaisukisaa yhdestä poikki -periaatteella. Rangaistuslaukaisukisaan voi osallistujia vain ne pelaajat, jotka olivat kentällä pelin päättyessä.

Ottelu alkaa ja päättyy tuomarin vihellykseen. Turnauksessa noudatetaan Palloliiton Kaikki pelaa -sääntöjä seuraavin tarkennuksin:

  • Molemmissa lohkoissa on normaalit, rangaistusalueen sisältä lähtevät maalipotkut ja sivurajaheitot
  • 8 v 8 –sarjassa on paitsiosääntö voimassa rangaistusalueen rajan tasalta alkaen.

Pelipaidat

Ohjelmassa ensin mainittu joukkue on kotijoukkue. Jos joukkueen pelipaidat ovat samanväriset, vierasjoukkue vaihtaa paitoja tai käyttää liivejä.

Pelaajat

Kilpasarjan pelaajat eivät voi osallistua haastesarjan turnaukseen ilman turnausvastaavan lupaa. Turnaussäännön rikkeestä voi seurata, että ottelun tulos tuomitaan rikkeen tehneen 0 – 3 tappioksi.

Vaihdot

Vaihdot ovat edestakaisia ja lentäviä. Vaihdot suoritetaan läheltä keskirajaa.

Palkinnot

Kummankin sarjan voittajajoukkue palkitaan pokaalilla. Kolme parasta joukkuetta palkitaan mitaleilla. Joukkueille varataan 13 mitalia.

Peliohjaajat/tuomarit

Helsingin Erotuomarikerhon tuomarit hoitavat SyysCupin tuomaroinnin.

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: